ΕΝΑΡΞΗ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ 2016-2017

Ξεκινάνε οι προπονήσεις των μικρών μας αθλητών. Από την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου και ώρες 17:00-20:00 στο 2ο Λύκειο θα γίνονται οι εγγραφές. Τα γήπεδα του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου είναι έτοιμα να υποδεχθούν τα τμήματα την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου.
 

Το προπονητικό team αποτελούμενο από τους Δόλωμα Δήμητρα, Κολεντζαρίδη Θανάση, Καζάκο Γιώργο, Λεμονίδη Νεοκλή, Σεβδυνίδου Μάρω, Σερμάκη Ιφιγένεια, Σκεμπή Γιώργο είναι έτοιμο να υποδεχθεί παλιούς και νέους αθλητές μας.

Οι εγγραφές γίνονται στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Λυκείου, και ώρες 17:00-20:00

Πληροφορίες: Ολυμπία Στογιαννίδου 6974.826.640.

Για τρίτη χρονιά φέτος θα λειτουργήσουν τα τμήματα προσχολικής ηλικίας (baby basket) όπου οι προπονήτριές μας Ιφιγένεια και Μάρω, συνδυάζοντας το μπάσκετ με την ψυχοκινητική, μαθαίνουν στα παιδάκια δεξιότητες παίζοντας. Φέτος θα λειτουργήσει και τμήμα baby basket στο 2ο Γυμνάσιο. Η καθημερινή αθλητική απασχόληση των παιδιών προσχολικης ηλικίας, συνδυάζει την πολύπλευρη σωματική, κινητική και πνευματική ανάπτυξη με τις πρώτες τεχνικές και κινητικές δεξιότητες στην καλαθοσφαίριση. Στόχοι είναι η καλλιέργεια και η  ανάπτυξη αδρών και λεπτών κινήσεων, η σωστή στάση του σώματος, η ισορροπία, ο οπτικοκινητικός και αμφίπλευρος συντονισμός, η χωρική και ακουστική αντίληψη, η συγκέντρωση, η κοινωνικοποίηση, η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης μέσω ενός ευχάριστου και ψυχαγωγικού μαθήματος μπάσκετ. Επιπλέον αναπτύσσονται οι κινητικές δεξιότητες (βάδισμα, τρέξιμο, άλματα, χτύπημα-πέταγμα μπάλας, σουτ), ο ρυθμός και οι βασικές φυσικές ικανότητες (ταχύτητα, ευλυγισία, ευκινησία και επιδεξιότητα).